Program:

 

Biljetter hittar du på Tickster.com

 

 

Under - Cirkus Cirkör

Torsdag 14 december 19.00, Fredag 15 december 19.00,

Lördag 16 december 15.00 Eskilstuna Teater, stora scenen

 

Om människa mot väder.

Åtta människor kraschar. Åtta människor, mitt i världen, tar sig an luftrummet för att hantera det och slutligen övervinna det. Föreställningen Under handlar om människans ständiga försök att utmana tyngdlagen, om den eviga konflikten mellan människa och väder. Och om att tämja det otämjbara.

 

För att skapa Under har jag tagit klivet bort från fast mark. Jag har kastat mig ut från höga höjder, känt doften av moln och fascinerats av underlaget som närmar sig. Konstruerat luftplattformar som ljudlöst glidit fram över marken förankrade i luftballonger. Med dessa nya perspektiv tar jag mig nu an en verklighet där allt är för högt, för stort, för tungt och för svårt. Intensiteten skruvas upp. Vi gör allt fullt ut.

- Olle Strandberg, Regissör

 

Medverkande: Henrik Agger, Anna Ahnlund, Klara Mossberg, Simon Wiborn, Methinee Wongtrakoon

Regi: Olle Strandberg

Längd: 1 timme och 30 minuter utan paus

Produktion: Cirkus Cirkör och Västmanlands Teater

Biljetter: Parkett 280:-, Balkong 250:-, Studerande 95:- + förköp.

Med scenpass 40:- rabatt.

 

 

Foto: Karl-Johan Strandberg

 

Allt du måste veta om pop

Tisdag 23 januari 19.00 Eskilstuna Teater, stora scenen

 

Hur hänger popmusiken ihop med samhällsutvecklingen? Vad säger låtarna om sin samtid? I den underhållande föreställningen Allt veta om pop får du syn på hur hitsen hänger ihop med den allmänna historien. Gänget bakom hyllade radioserien Pop och politik har samlat ihop fantastiska fakta och roliga exempel på ett folkhem i förändring. Anna Charlotta Gunnarson, Agneta Karlsson och David Silva berättar, analyserar och ifrågasätter, i en mix av aha och haha.

 

Anekdoter! Filmer! Nostalgi! Allsång!I Allt du måste veta om pop får du historien om låtarna du har hört tusen gånger, men inte visste sanningen om: Från Karl Gerhard och Lill-Babs till Roxette och Laleh. Och då och då kommer hälsningar från artisteliten.

 

Medverkande: Anna Charlotta Gunnarson, Agneta Karlsson och David Silva.

Produktion: Riksteatern

Längd: 2 tim inkl paus.

Pris: Parkett 280:- Balkong 250:- Studerande 95:- + serviceavgift.

Med scenpass 40:- rabatt.

 

Foto: Magnus Göthlund

Gemensamma hjärtslag

Onsdag 21 februari 19.00 Eskilstuna Teater, stora scenen

 

Sångföreställning baserad på ett fiktivt utbyte av kärleksbrev mellan diktaren Eino Leino och författarinnan

L. Onerva (pseud).

 

I förordet till L. Onervas samlade dikter Liekkisydän (Det brinnande hjärtat), 2009, skildrar Hannu Mäkelä Eino Leinos och

L. Onervas gemensamma resa från 1908 till 1926.

 

Av Eino Leinos och L. Onervas gemensamma livsresa har föreställningens arbetsgrupp sammanställt en versdialog där poeterna på sätt och vis samtalar genom sina dikter. Kaj Chydenius har komponerat dikterna till sånger. Föreställningen bygger delvis på den aktuella dialogen.

 

Föreställningen spelas på finska och textas till svenska!

 

Medverkande: Elina Partanen, Dick Holmström och Kari Mäkiranta.

Produktion: Riksteatern

Längd: 1 timme och 15 minuter inkl. paus.

Pris: 150:- Studerande 95:- + ev. serviceavgift.

Med scenpass 40:- rabatt.


Foto: Nils Bergendal

Nu har vi väl trevligt?

Fredag 2 mars 19.00 Eskilstuna Teater, stora scenen

Man vänjer sig snabbt. När man har fått den pryl man längtade efter funderar man på var man ska ställa den och har redan riktat blicken mot nya drömmar. Livet blir aldrig klart och man blir aldrig riktigt så glad man tycker sig förtjäna. Hur gör alla andra som verkar lyckas så bra?

Det är helt enkelt svårt att bli riktigt lycklig. Nu ska vi göra vårt yttersta för att förstå hur man gör, vad man inte bör göra och kanske framförallt vad andra gör. Inga konkreta råd, massvis av tvivelaktiga tips och gissningar som visar den raka breda vägen mot verklig lycka. Pengar, sex och höns. Ett lyckopaket innehållande dans, sång och en stor portion trams. Eller som vi kallar det - En självhjälpsshow i två akter.

 

Efter höstens succé med 30 föreställningar över hela Sverige är det nu bestämt att Anders & Måns förlänger perioden och åker i vår åter ut på vägarna med föreställningen Nu har vi väl trevligt?

-Stort tack och varma kramar till alla er som kom och såg vår föreställning. Fina städer, dåligt väder och fantastisk publik. Det var länge sen vi hade så roligt tillsammans.

Därför känns det extra bra att vi ska åka en liten sväng till. Ja! Det står nu klart att vi fortsätter med humorshowen

"Nu har vi väl trevligt?" även i vår.

Välkommen

Anders & Måns

 

Komikerduon Anders och Måns har arbetat tillsammans i snart 20 år. Tillsammans ligger de bakom ett flertal framgångsrika radio-och tv program. Och komikerparet är just nu också aktuella med sin podd Så funkar det som varje vecka har 45.000 lyssnare.

Anders Johansson är programledare, komiker och lite undernärd. Förutom att resa runt som stå-upp komiker kan man ha sett honom i Parlamentet, i Djursjukhuset eller som Stig-Helmer Olsson i musikalen Sällskapsresan. Nu är han aktuell som tävlande i årets upplaga av det omåttligt populära TV-programmet På spåret.

Måns Nilsson är komiker, regissör och antikhandlare. Måns fyller sina dagar med jobb för att slipa känna efter. Senaste året har man kunnat höra honom i Kvällspasset i P4 och kanske sett honom på Hemköp Triangeln.

 

Medverkande: Anders Johansson och Måns Nilsson

Produktion: United Stage

Längd: Ca 2 timmar inklusive paus

Pris: Parkett 280:- Balkong 250:- Studerande 95:- + ev. serviceavgift.

Med scenpass 40:- rabatt


 

Foto: Olle Renklint

Ett drömspel - 1 2 3 Schtunk

Fredag 9 mars 19.00 Eskilstuna Teater, stora scenen

 

1 2 3 Schtunk presenterar ETT DRÖMSPEL, inspirerad av August Strindberg.

"Allt kan ske, allt är möjligt och sannolikt. Tid och rum existera icke; på en obetydlig verklighetsgrund spinner inbillningen ut och väver nya mönster: en blandning av minnen, upplevelser, fria påhitt, orimligheter och improvisationer." August Strindberg

1 2 3 Schtunk är tillbaka med Strindbergs, enligt honom själv, bästa pjäs. I händerna på Schtunkarna blir det en vacker, vemodig och hoppfull föreställning.

Som vanligt kryddas det hela med clownernas nyskrivna musik och denna gång utlovas även lite dans! Och naturligtvis - en massa skratt.

Välkomna!

 

Medverkande: Josefine Andersson, Lasse Beischer och Dick Karlsson.

Produktion: 1 2 3 Schtunk

Längd: Ca 2 tim och 30 min inklusive paus

Pris: Parkett 280:- Balkong 250:- Studerande 95:- + serviceavgift.

Med scenpass 40:- rabatt.

 


Foto: Saga Berlin

 

FATTA! med Cleo och JUCK

Lördag 10 mars 18.00 Eskilstuna Teater, stora scenen

 

Tre killar stod åtalade för att ha våldtagit en 15-årig tjej med glasflaska, de blev den 14 maj 2013 friade av Umeå tingsrätt. Den friande domen var droppen för organisationerna "Make Equal" och "Femtastic" som gick samman och reslutatet blev FATTA. En förening som engagerar sig för samtycke och mot sexuellt våld.

I svallvågorna av kampanjen #metoo åker Fattas budskap ut på Riksteaterturné. Budbärare är en av Fattas initiativtagare -rapartisten, låtskrivaren och sångerskan CLEO. Budbärare är också danskompaniet JUCK som demostrativt har tagit över den juckande rörelsen och gjort den till en symbol för en feministisk manifestation.

 

Medverkande: Cleo, Emelie Enlund, Shirley Harthey Ubilla, Madeleine Ngoma, Tarika Wahlberg och Bessem Bedziri.

Produktion: Riksteatern

Längd: 1 tim utan paus

Pris: Parkett 280:- Balkong 250:- Studerande 95:- + serviceavgift.

Med scenpass 40:- rabatt.

 


 

Pettson & Findus - Pannkakstårtan

Torsdag 15 mars 18.00 Eskilstuna Teater, stora scenen

 

Mycke Nöje har sedan 90-talet satt upp föreställningar baserade på Sven Nordqvists älskade böcker om Gubben Pettson och hans katt Findus. "Pannkakstårtan" är den allra första boken om gubben och katten.

 

Föreställningen berättar om när katten fyller år, vilket han ju gör tre gånger om året! Som alltid när Findus fyller år ska det bakas pannkakstårta. Snart upptäcks att mjölet har tagit slut och Pettson bestämmer sig för att cykla till affären för att införskaffa det nödvändiga. Men då visar det sig att det är punktering på cykeldäcket, och det är då komplikationerna stöter till. Allt löser sig till slut, och till och med grannen Gustafsson blir inbjuden på pannkakstårtskalaset.

Föreställningen vänder sig till såväl barn som vuxna och innehåller både musik och dans.

 

Regi, manus, musik: Ingemar Bernthsson

Medverkande: Ingemar Bernthsson, Malin Vispe, Martin Ibohm

Produktion: Mycke Nöje

Längd: 55 min utan paus

Pris: 160:-

Med scenpass 120:-

(Studerandepris gäller ej)